Lilla Teatern

LILLA TEATERN

Våra produktionsgrupper

Inom Lilla Teaterns paraplyorganisation finns flera grupper att utforska! Varmt välkommen att finna den grupp som passar dig bäst! Läs mer om våra medlemsskap via knappen nedan!

Entréteatern

Vi är en öppen grupp med nybörjare och amatörer. Vi möts på tisdagar och övar skådespelartekniker och improvisation. Vill du prova på att spela teater? Har du spelat teater tidigare och vill bredda dina kunskaper och din repertoar? Är du sugen på att dela med dig av dina egna erfarenheter? Entréteatern är då något för dig!

 

Inga krav på förkunskaper finns och du binder dig inte till att delta vid varje tillfälle utan har möjlighet att delta när du kan och vill. 

Vill du börja spela teater med oss?

Maila till info@lillateatern.nu och märk ämnesraden med produktionsgruppens namn!

Ungdomsgruppen

Ungdomsgruppen är till för dig mellan 11-17 år som är intresserad av teater och skådespeleri. Vanligtvis sätts även en mindre produktion upp per termin om gruppmedlemmarna önskar det. Under 12 tillfällen per termin (med uppehåll under lov) är både nybörjare och erfarna varmt välkomna till vår grupp! 

Vill du börja spela teater med oss? Maila till info@lillateatern.nu och märk ämnesraden med produktionsgruppens namn!

Barngruppen

Barngruppen är till för dig mellan 6-10 år som är intresserad av teater och skådespeleri. Vanligtvis sätts även en mindre produktion upp per termin om gruppmedlemmarna önskar det. Under 12 tillfällen per termin (med uppehåll under lov) är både nybörjare och erfarna varmt välkomna till vår grupp! 

Vill du börja spela teater med oss?

Maila till info@lillateatern.nu och märk ämnesraden med produktionsgruppens namn!

Lilla Shakespeareteatern

Lilla Shakespeareteatern är en teatergrupp som sätter upp dramatik av och med anknytning till William Shakespeare.  

Följ @lillashakespeareteatern på instagram och facebook för mer!

Vill du börja spela teater med oss?

Maila till lillashakespeareteatern@lillateatern.nu och märk ämnesraden med produktionsgruppens namn!

Teater Edward

Teater Edward är en liten grupp med höga ambitioner, och våra medarbetare har lång erfarenhet av teaterverksamhet på olika nivåer. Namnet Teater Edward tillkom under arbetet med vår första uppsättning ”The Zoo story”, av den amerikanske dramatikern Edward Albee. Drivkraften och ledstjärnan i våra produktioner är att gestalta texter, som berör och engagerar. Återkommande teman i våra uppsättningar har varit människors möten, och sökandet efter mening och bekräftelse i en komplicerad tillvaro. Men även om ämnet är starkt och angeläget, så är teater också en underhållningsform. Och humor är en viktig ingrediens i allt berättande.

 

Teater Edward vill fortsätta att vara en liten teatergrupp med höga ambitioner. Fast under produktionsperioderna behöver vi förstärka gruppen med en ljus- och ljudtekniker i första hand, men gärna med en scenograf och rekvisitör också, som kan hjälpa oss att förverkliga våra idéer och genomföra våra föreställningar.

Vill du börja spela teater med oss?

Maila till teateredward@lillateatern.nu produktionsgruppens namn!

Teater Trots

Teater Trots finns i Lund och bildades år 2004. Medelåldern i gruppen är hög, men vi spelar teater TROTS att vi nått mogen ålder, kanske just TROTS det.
Att bli äldre framkallar nämligen en hel del TROTS. Det gäller att söka upplevelser, att hinna så mycket som möjligt, att verkligen leva TROTS att dagarna går fortare och fortare. TROTS att det är så kort tid kvar.
För TROTS allt är ju livet rätt skönt att leva!

Besök gärna vår hemsida för mer spännande om Teater Trots!

Vill du börja spela teater med oss?

Maila till teatertrots@lillateatern.nu och märk ämnesraden med produktionsgruppens namn!

Zon 240

Teater zon 240 bildades av Lizah Cronemyr och André Josefsson år 2005. Gruppen är produktionsbaserad och har under åren satt upp en bred repertoar med allt från Tjechov till nyskrivna verk. 

Vill du börja spela teater med oss?

Maila till zon240@lillateatern.nu och märk ämnesraden med produktionsgruppens namn!

Teater Criminalvården

Hör man på namnet kan man tänka att vi har något med kriminalitet att göra, men tro oss, det enda kriminella om oss är våran passion för teater! Efter studenten kändes det som om något saknades, och nu har vi hittat hem: Vi är en grupp unga vuxna som vill börja vårt liv pånytt på scen, samt skapa en gemenskap som aldrig förr. Vi improviserar, leker, och sätter upp produktioner, men det allra vikitgaste är att vi har roligt!

Teknik, kostym och smink

Är du en hejare på teknik eller tycker om kostym och smink? Då är du varmt välkommen att hänga med i vår härliga gemenskap i det viktiga arbetet bakom kulisserna! Här hjälps vi åt att sköta tekniska sysslor som ljud och ljus under pågående produktioner, eller med kostymarbetet och sminkningen – beroende på vart du anser din talang ligger! Kom och häng med oss!

Vill du börja spela teater med oss? Maila till info@lillateatern.nu och märk ämnesraden med produktionsgruppens namn!